Mladi NiksicaKreće pohod na odličja

Džiu džicu reprezentacija Crne Gore drugi takmičarski dan Svjetskog prvenstva za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u Abu Dabiju završili su sa pet medalja – po jednom zlatnom i bronzanom i tri srebrne srebrne.

 

Zlatnu medalju osvojila je kadetkinja Vedrana Praščević u borbama, do 52 kilograma. Srebrni su bili kadetkinja Kristrina Radosavović (do 63) i mklađi seniori Mladen Bojanović (do 85) i Krsto Radulović (do 94). Bronzano odličje osvojio je Duo clasik par Filip Pešić i Stefan Vukotić u seniorskoj konkurenciji.

 

Crnogorski reprezentativci u petak su osvojili osam medalja – jednu zlatnu, dvije srebrne i pet bronzanih. Sjutra, trećeg takmičarskog dana na šampionatu u Abu Dabiju od crnogorskih reprezentativaca nastupiće u seniorskoj konkurenciji u borbama Selma Ličina (do 63), Krsto Radulović (do 94) i Dejan Vukčević (preko 94). Nastupiće duo mix parovi Nina Bogićević – Andrej Kaljević u konkurenciji kadeta i juniori Andrej Kaljević – Ljubica Nikčević. Selektor reprezentacije Ašanin Miloš kazao je da je je i poslije drugog takmičarskog dana više nego zadovoljan nastupom crnogorskih reprezentativaca.

 

“Četiri finalna meča od kojih je jedan rezultirao zlatnom medaljom, tri srebrnom i osvajanjem bronzane medalje, govori, da su naši takmičari opravdali naša očekivanja. Pored izvanrednog rezultata reprezentacija je pokazala i odličan timski rad i požrtvovanost u predstavljanju svoje Zemlje na najvećoj sportskoj smotri”, rekao je Ašanin.

 

Izvor: Mina