Za dvije sedmice inspekcije naplatile preko 72.000 eura kazni zbog kršenja mjera

U periodu od 15.aprila – 3.maja Zdravstveno-sanitarna inspekcija, Turistička inspekcija, Tržišna inspekcija, Inspekcija rada, Inspekcija za igre na sreću, kao i Prosvjetna inspekcija i Inspekcija za sport (po ovlašćenju) su izvršile ukupno 5.619 inspekcijskih pregleda, u dijelu poštovanja epidemioloških mjera.

“Tokom inspekcijskih nadzora inspektori su utvrdili 49 nepravilnosti i za počinjene prekršaje izdali 68 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 72.700 eura. Takođe podnijeli su i 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka područnim sudovima za prekršaje”, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.
Turistička inspekcija je utvrdila najveći broj nepravilnosti koje su se najčešće odnosile na nenošenje zaštitne maske, sjedenje za stolom većeg broja gostiju od dozvoljenog, nepridržavanje propisane udaljenosti između stolova, a za čije otklanjanje je preduzela kaznene mjere.
Podsjećamo da je samo tokom tri praznična dana Turistička inspekcija izdala 46 prekršajnih naloga u iznosu od 47.000 eura.
Takođe u saradnji sa službenicima Uprave policije ispražnjeno je šest ugostiteljskih objekata.
“Najveći broj rješenja donijet je od strane Zdravstveno-sanitarne inspekcije, tj. od ukupnog broja donijetih rješenja (4.974), 4.973 su rješenja o samoizolaciji. U cilju kontrole sprovođenja rješenja o samoizolaciji, zdravstveno-sanitarni inspektori su u izvještajnom periodu, sa službenicima Centara bezbjednosti,kontrolisali i 1.846 rješenja o samoizolaciji od kojih nije ispoštovano jedno rješenja (u Rožajama)”, navode iz Uprave.
Izvor: CDM