Mladi Niksica

U prethodnih 15 dana na crnogorskim drumovima stradalo je deset osoba, prenosi Pobjeda.

Podgoričani Stefan Radović (23) i Mladen Radunović (25) stradali su juče u udesu na putu Podgorica – Cetinje, u mjestu Meterizi.

Tri dana prije jučerašnjeg udesa u Meterizima, na istom putu, ali u mjestu Barutana, poginula je Bosiljka Popović (81) iz Podgorice, a njen sin Miroslav Minja Popović je podlegao povredama dan nakon udesa. Popović je upravljao “opelom” kada se direktno sudario sa “tojotom”. U udesu je tada teško povrijeđena jedna, a lakše dvije osobe.

U noći između 29. i 30. septembra teško su povrijeđeni Danilovgrađani Maja Iković (24) i Božo Antović (27) u saobraćajnoj nesreći na Marezi. Antović je podlegao povredama u Kliničkom centru Crne Gore, a Iković je na Odjeljenju intenzivne njege.

U Bijelom Polju 24. septembra poginuo je Kenan Bektašević (21) na magistralnom putu Bijelo Polje – Dobrakovo, u mjestu Potkrajci. U saobraćajnoj nesreći tada je teško povrijeđen i Anes Striković.
Bektašević je bio suvozač u automobilu kojim je upravljao njegov sugrađanin i vršnjak Striković. Sa njima u autu je bila i M. K. (16) iz Bijelog Polja, koja je lakše povrijeđena.

Istog dana u Nikšiću je preminuo Blagutin Đurđevac (74) od povreda koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Krnovu, saopšteno je iz Uprave policije. Do nesreće je došlo kada se Đurđevac, upravljajući automobilom “opel astra“, iz za sada neutvrđenih razloga, sudario sa manjim kamionom, u mjestu Podgvožd.

Na putu Podgorica – Nikšić 19. septembra stradao je Slavko Baković (24) iz Herceg Novog u trećem budoškom tunelu. Sedam sati poslije udesa, u Kliničkom centru povredama je podlegla i Ksenija Brković (24) iz Podgorice, koja je bila sa Bakovićem u vozilu. U udesu su lakše povrede zadobili Uve Hasani (30), Aldon Faći (22), A. T. (16), Mladen Crnogorac (35) i Anes Hajlovac (27).

Dva dana prije ove stravične nesreće stradao je dvadesetogodišnji Viktor Vuljaj iz Podgorice u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Tuzima. Mladić je stradao nakon što je automobil “golf 2” u kojem se nalazio sletio sa kolovoza.
Uporedni podaci govore da je tokom cijele prošle godine na putevima u Crnoj Gori poginula 51 osoba.

Z.G.