Napadači Budućnosti, Radomir Đalović i Goran Vujović sa po deset golova dijele prvo mjesto na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore, prenosi agencija MINA.

Gol manje, nakon 28. kola, imaju napadač Dečića, Vule Vujačić, Bojan Božović iz Sutjeske i Admir Adrović, koji je u prvom dijelu sezone nastupao za Mladost.

Po osam golova postigli su Milivoje Raičević(Budućnost), Igor Ivanović (Sutjeska) i Rodoljub Paunović (Iskra), dok su se po sedam puta u listu strijelaca upisali Zoran Petrović(Mladost) i Marko Đurović (Lovćen).

Po šest pogodaka postigli su Šaleta Kordić (Zeta,Grbalj), Edvin Kuč (Dečić), Anđelo Rudović (Petrovac), Pjeter Ljuljđuraj (Zeta), Marko Vuković (Rudar) i Alen Melunović (Rudar).

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u naredne dvije golgeter Sutjeske Goran Vujović i Marko Šćepanović iz Mladosti.