Ski centar „Vučje“ spremno je za nastupajuću zimsku turističku sezonu, ali i ove godine, kao i prethodne fali snijeg.

Vanja Tomašević, PR „Vučja“ kaže da su smještajni kapaciteti za januar popunjeni 80 odsto i već je preko 200 mališana prijavljeno za školu skijanja, a prijave stižu i za februar, prenose vijesti.

„Što se tiče Snou dens festivala planirano je da se manifestacija održi sredinom februara, mada je to sve malo problematično najaviti jer ne znamo kada će biti snijega. Manifestacija će u sportskom dijelu imati tri discipline i do sada imamo preko 60 zainteresovanih takmičara. Potrudićemo se da u revijalnom dijelu dovedemo zvučna imena iz svijeta muzike, filma i sporta”, kazala je Tomašević na konferenciji za novinare upriličenoj povodom otvaranja zimske sezone.

Ranko Jovović, direktor “Kom comerca”, kompanije u sklopu koje posluje “Vučje”, kazao je da se ta firma može pohvaliti dobrim rezultatima koji su ostvareni tokom ove godine.

Veselin Grbović, predsjednik opštine, kazao je da je Nikšić, zahvaljujući novom početku rada hotela “Onogošt” praktično ušao u turističku mapu Crne Gore i da je uvjeren da će gostiju biti sve više.

“Opština će maksimalno uraditi sve što je u njenoj moći da pomogne u odražavanju putne infrastrukture kako bi turisti mogli dolazilti na Vučje, kao i oko završetka akumulacije koju, nadam se, možemo uraditi za 15-20 narednih dana”, kazao je Grbović.

Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije, kazala je da su ponudu ski centra “Vučje”, kao i ostalih zimskih centara predstavili u zemljama regiona kako bi privukli goste iz okruženja.

“Vučje je primjer kompanije porodičnog biznisa koji je uspio da tokom vremena podigne kapacitete i nivo kvaliteta usluga što ima za rezultat rast broja noćenja. Posebno je zadovoljstvo što je jedna domaća kompanija uspjela da ponudu Crne Gore poveže u jedinstveni turistički proizvod, što jeste jedan od naših strateških ciljeva”, kazala je Kukavičić.

Prema njenim riječima cijene u hotelima, tokom predstojeće zimske sezone, biće na nivou prošlogodišnjih, a takve će biti i na Vučju.