Čelnici Vaterpolo saveza Crne Gore boravili su 02. februara u radnoj posjeti Opštini Nikšić i sa predstavnicima Opštine obišli radove na rekonstrukciji zatvorenog bazena. Petar Porobić, direktor VPSCG izjavio je da će rekonstrukcijom bazena u Nikšiću dobiti objekat koji je neophodan za pripreme svih nacionalnih selekcija.

’’U toku su završni radovi, stoga su i naše posjete učestale. Jednom nedjeljno smo u posjeti, obilazimo objekat. Dogovaramo se oko opreme za bazen koja je neophodna za organizovanje vaterpolo utakmica i plivačkih utakmica. Vjerujemo da ćemo pronaći najbolja tehnička rješenja koja se danas upotrebljavaju, kako bi utakmice organizovali na vrhunskom nivou. Ispoštovaćemo sve savremene standarde za odigravanje i reprezentativnih i klupskih utakmica. To iziskuje dodatna sredstva, ali smo svi saglasni da je bolje sada ispuniti sve međunarodne standarde, kako se to ne bi radilo naknadno. Želja nam je da otvaranjem bazena steknemo uslove za organizaciju utakmica svih nivoa. Ovaj objekat je od ogromnog značaja za nas. Uvijek govorimo o njima, a sada ćemo dobiti objekat koji je neophodan za pripreme svih nacionalnih selekcija. Nadam se da ćemo do odlaska na Olimpijske igre organizovati neku utakmicu naše reprezentacije. Svakako, obezbijedićemo jedan dio priprema naše selekcije na ovom bazenu. Takođe, u četvrtak ćemo posjetiti i bazene u Podgorici koji će biti u funkciji Svjetskog juniorskog prvenstva.

Predrag Ivanović, direktor Sportskog centra “Nikšić” istakao je da su zadovoljni dosadašnjim tokom radova.

’’Na naše veliko zadovoljstvo posjetili su nas predstavnici Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore. Konačno smo definisali neke tehničke stvari, opremanje bazena, jer moramo biti spremni, čim se bazen pušti u funkciju, da organizujemo utakmice po savremenim standardima koji su potrebni za vaterpolo i plivački sport.’’, rekao je Ivanović.