Mladi Nikšića

Snijeg pada su sjevernim i mjestimično centralnim predjelima. Povremeno je pojačan vjetar. Na putevima koji vode pored rijeka i kosina učestali su sitniji odroni. Savjetujemo krajnje opreznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putu i obavezno poštovanje pravila saobraćaja.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore su upozorili da je upotreba zimske opreme obavezna na putevima gdje to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, dionica Košljun – Zavala saobraćaj će biti zatvoren od devet do 11 i od 14 do 15 sati i 30 minuta, kao i od dva do pet sati.
Na magistralnom putu Ribarevina – Mojkovac, zbog rekonstrukcije u mjestima Lepenac i Stevanovac, saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog radova. Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Ulcinj – Krute, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo tih termina saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.
Na regionalnom putu, dionica Cetinje – Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj je zatvoren od osam do deset i od 14 do 16 sati. Na dionici auto puta Bar – Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče – Klopot, saobraćaj će zbog miniranja biti obustavljen za sva vozila u trajanju do 30 minuta od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.
Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvac – Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet, od deset do 12 i od 14 do 16 sati. Zbog asfaltiranja na regionalnom putu Crkvice – Vrulja saobraćaj će biti obustavljen od osam i 30 do 12 sati i od 13 do 16 i 30 sati.
Na magistralnom putu M-2.4 dionica Sutomore -Bar u mjestu Šušanj saobraća se jednosmjerno sa semaforskom signalizacijom. Na magistralnom putu M-2, dionici Tivat – Budva, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Zbog radova na izgradnji javne rasvjete uz magistralni put M-2 dionica Kamenari – Herceg Novi, lokaliteti Kavalin – Ljuta doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Na magistralnom putu Šćepan Polje-Plužine od sedam do 19 sati, zbog geotehničkih istraživanja, saobraća se jednosmjerno.