Mladi Nikšića

Košarkašice reprezentacije okupile su se u Podgorici pred start kvalifikacija za Eurobasket 2019. u Letoniji i Srbiji, a na presu sa novinarima su se družili nova kapitenka Jelena Dubljević i selektor Roberto Injiges, prenosi CDM.

“Iskusnije djevojke znaju da je neophodno da daju svoj maksimum, da učestvuju, pomažu i da daju podršku mlađim igračicama. Ako izdignemo mlade igračice na viši nivo imaćemo i dobru ekipu”, poručio je trofejni baskijski stručnjak.
Injiges je ostao na čelu Crne Gore nakon neuspjeha na Eurobasketu koji je ljetos održan u Češkoj…
“Vjerujem u ovaj tim i u buduće rezultate. Kada više ne budem na čelu ekipe bitno je da iza mene ostane dobar temelj i kvalitetna strategija, kao i formiran tim koji će raditi kako treba”, rekao je on.
Kapitensku traku od Jelene Škerović naslijedila je nekadašnja NBA šampionka Jelena Dubljević.
“Neka ovo bude neki novi početak nečega dobrog, pozitivnog i drugačijeg”, rekla je Jelena na početku.
O svojoj novoj ulozi Jelena Dubljević je rekla: “To što sam kapiten ne znači apsolutno ništa, ali osjećam se odgovornom za određene stvari da neke igračice moram da guram naprijed, da ih ‘maltretiram’ i da im stavim u glavu da one to mogu i da nema više čekanja”.
Naše dame kvalifikacije otvaraju u subotu protiv Islanda u gostima, a četiri dana kasnije dočekuje BiH. U grupi je još i Slovačka.