Registraciju motornog vozila ili izdavanje vozačke dozvole zbog neizmirenih kazni i troškova postupka od početka godine čekalo je 9.095 građana Crne Gore, prenosi Pobjeda.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da u 2015. godini registracija motornog vozila ili izdavanje vozačke dozvole nije bila odobrena u 29.802 predmeta, dok je za 2016. godinu taj broj bio nešto manji i to u 28.173 slučaja.

Iz MUP-a podsjećaju da je Zakonom o prekršajima propisano da se osuđenom, odnosno kažnjenom za prekršaj iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima, dok ne plati sve novčane kazne i troškove postupka koji su evidentirani u Registru novčanih kazni, neće dozvoliti registracija motornog vozila ili izdavanje vozačke dozvole.

“S obzirom na to da je Ustavni sud Crne Gore pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti citiranih odredbi, a odluka još uvijek nije donešena, primjenjuju se važeće odredbe do donošenja i objavljivanja odluke suda. U svakom slučaju, sankcije i kazne najbolje se mogu izbjeći poštovanjem saobraćajnih propisa u saobraćaju”, zaključili su iz MUP-a.