dočarali realnost

Virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti koja je kroz 12 dana trajanja predstavila kreativnost 12 studenata različitih smjerova ovog fakulteta, privukla je pažnju pratilaca izložbe u onlajn formi, predstavljenoj na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore, Facebook stranici Udruženje studenata akademija Cetinje, i veb stranici Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.

Predstavnica studenata Fakulteta likovnih umjetnosti Lana Bulatović kazala je da je prvobitna zamisao, na inicijativu Udruženja studenata Akademija Cetinje, bila da se kroz ovu izložbu predstavi 12 studenata. S obzirom na veliku zainteresovanost i praćenje studentskih kreacija onlajn izložba će se nastaviti objavom radova novih učesnika.
“U uslovima pandemije, kulturne aktivnosti su u velikoj mjeri ograničene. Uprkos tome što dajemo sve od sebe da se prilagodimo situaciji, neke aktivnosti se ipak ne mogu u potpunosti realizovati na ovakav način, ali smo ipak našli neki način da odrazimo kreativnost”, rekla je Lana.
Kroz radove, studenti su predstavili ličnu percepciju savremene realnosti, uzimajući u obzir kako devijantne pojave u društvu, kič, “reality” život, pa sve do svakondnevnih trenutaka ljepote življenja.
U virtuelnoj izložbi do sada su učestvovale studentkinje master studija na studijskom smjeru Slikarstvo, Branka Kovačević i Bosiljka Bakočević, studenti master studija na studijskom smjeru Vajarstvo Maša Laković i Marko Petričević, studentkinja specijalističkih studija na studijskom smjeru Grafika, Aleksandra Aranitović, student specijalističkih studija na studijskom smjeru Grafički dizajn, Nikola Matičić, studenti osnovnih studija na studijskom smjeru Slikarstvo, Edin Ćeranić i Maša Ratknić, studentkinje osnovnih studija na studijskom smjeru Grafički dizajn, Milena Mandić, Aleksandra Drecun i Ana Ivanović i studentkinja osnovnih studija na studijskom smjeru Vajarstvo, Teodora Tošić.
Udruženje studenata akademija Cetinje je studentska organizacija osnovana 2007. godine. Djelatnost ove organizacije su studentska dešavanja kulturno-umjetničkog karaktera. Članovi su studenti umjetničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore sa Cetinja – Fakulteta likovnih umjetnosti, Fakulteta dramskih umjetnosti i Muzičke akademije, koji su do sada uspješno realizovali više umjetničkih projekata, među kojima je i dvanaestodnevna virtuelna izložba studenata FLU-a.
Izvor: UCG