Na većini puteva u zemlji saobraća se bez vanrednih ograničenja uz umjerenu frekvenciju vozila.

Zbog temperaturnih razlika na dionicama sa usjecima učestali su sitniji odroni, pa skrećemo pažnju na moguću poledicu višim planinskim predjelima. Vidljivost je mjestimično smanjena.

Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode vremenskim prilikama i uslovima na putu.

Saobraća se po suvim i vidljivim kolovozima na jugu zemlje i u centralnim djelovima, dok se vozačima po sjeveru savjetuje poseban oprez zbog poledice i mogućeg snijega.

Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31. marta, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M2,3 dionica Cetinje-Budva, dionica Brajići-Lapčići, odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 9:10 do 11:10 i od 14:10 do 15:40 sati.

Zbog izvođenja minerskih radova na stopi mosta Moračica auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvač-Mateševo do 30. aprila odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 30 minuta u periodu od 08:00 do 10:00 i od 12:00 do 14:00 sati.

Na regionalnom putu R-1 dionca Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i obustave saobraćaja za sve vrste vozila svim danima izuzev nedjeljom u terminima od osam do deset i od 14 do 16 časova.

Na magistralnom putu M 2-3 dionica Podgorica-Cetinje lokalitet tunel Mekavac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Saobraćaj je umjerenog intenziteta.