Engleski prvoligaš Vest Hem u narednom prelaznom roku će razmatrati opciju dovođenja Mirka Vučinića u svoje redove, prenosi Pobjeda.

lako to trenutno zvučni prilično čudno, tridesettrogodišnji Vučinić je i dalje na cijeni kod velikih klubova, bez obzira što je iza njega pauza duga više od godinu i po zbog povrede i operacije ukrštenih ligamenata koljena.

Cilj Vest Hema u ljetnjem prelaznom roku biće da ojača sve linije tima, kako bi naredne sezone krenuli u borbu za vrh tabele, a ne da se „čekićari”, kao ove, bore za mjesto u sredini.

Prema mišljenju novinara pomenutog portala, Vučinić može biti dobro rješenje za što jači napad, jer ima kvalitet da zaigra i po strani, ali i kao centralni napadač.

Ne toliko davno, crnogorski reprezentativac povezivan je sa mnogim evropskim klubovima nakon što mu je istekao ugovor sa Juventusom. Međutim, odlučio se za Al Džaziru i Ujedinjene Arapske Emirate, gdje je već prve sezone pokazao da je klasom daleko iznad tog nivoa fudbala (23 gola na 21 utakmici). Povreda koljena u septembru odvojila ga je van terena i trenutno je nepoznato kada će opet biti spreman za pravi fudbal.

Važna stvar u Mirkovoj budućnosti je i ta što mu u junu ističe ugovor sa Al Džazirom, pa u drugi klub može preći besplatno. Iza njega su sjajni nastupi u Lećeu, Romi, Juventusu i reprezentaciji Crne Gore, tako da bi na ljeto ponovo moglo da se priča o Vučiniću.