Montenegro erlajns (Montenegro Airlines) od početka godine do sredine septembra prevezla je više od 450.000 putnika, saopšteno je iz ove avio-kompanije.

“Crnogorski avio-prevoznik je od prvog januara do 31. avgusta zabilježio dobre komercijalne rezultate i prevezao 407.389 putnika, na 5.199 realizovanih letova, što je u poređenju sa istim periodom prošle godine više za 4.118 putnika. Veći broj putnika je prevezen na 159 letova manje nego prošle godine, što je direktno uticalo na smanjenje troškova realizacije saobraćaja. tokom 19 dana septembra, MA je prevezao 44.227 putnika i obavio 521 let – tri leta više, što je skoro 2.000 putnika više nego u istom periodu prošle godine”, naveli su iz Montenegro Airlines-a.

Ova avio-kompanija i ove godine predstavila se na međunarodnom sajmu turizma Top Resa 2016 u Parizu – prestižnom međunarodnom sajmu koji je okupio veliki broj specijalizovanih agencija iz oblasti turizma i avio-saobraćaja, najveće svjetske avio-kompanije, kao i poslovne ljude koji planiraju investicije u turizmu.

“Dokaz da za Crnom Gorom kao turističkom destinacijom vlada veliko interesovanje je činjenica da su predstavnici komercijalnog sektora crnogorske avio-kompanije i direktor predstavništva u Parizu, Dijana Pelinković, na sajmu definisali nastavak saradnje sa francuskim turoperatorima i u narednoj godini. Riječ je o turoperatorima i agencijama sa kojima Montenegro Airlines ima dugogodišnju saradnju, kao što su MTO, Luminalis, Prodintur… Takođe, postignut je dogovor o nastavku saradnje sa jednim od najvećih turoperatora u svijetu „Thomas Cook“. Reazlizacija ugovora sa ovim renomiranim turoperatorom počinje od aprila i traje do kraja septembra, što će definitivno uticati na produženje ljetnje turističke sezone”, dodali su iz te avio-kompanije.

Prema najavama, Montenegro Airlines u narednoj godini očekuje povećanje broja putnika sa francuskog tržišta, posebno u periodima niske sezone – turističkoj pred i post sezoni – „što je jedan od strateških ciljeva crnogorske nacionalne avio-kompanije, kao generatora razvoja crnogorske turističke privrede“. Oni podsjećaju kako je prisustvo avio-kompanije na sajmu u Parizu „značajno ne samo sa aspekta održavanja postojećih, već i ostvarivanja novih kontakata sa turističkim poslenicima iz cijelog svijeta, zbog buduće tražnje za putovanjima ka Crnoj Gori i regionu“.

K.Ć.