Druga festivalska noć na Krupcu proteći će u znaku nastupa legendarnog beogradskog benda Riblja Čorba. Mnogo veći broj posjetilaca se, uprkos kiši koja je tokom popodnevnih časova padala, zaputio ka Krupcu da isprati nastupe svih ostalih bendova, ali prije svega kultnog Boru Đorđevića i njegovu postavu.

U trenutku kada je ekipa portala Mladi Nikšića posjetila kamp na Krupcu, publika je bila odlično raspoložena nakon nastupa sastava Ničim Izazvan, slovenačkih Pankrta i našeg DST-a.

Pristiglo je mnoštvo novih kampera, pa je vidan još veći broj šatora oko moto kampa, koji su formirali pravo malo naselje.

Sagovornici su pozitivno ocijenili dosadašnji tok festivala, a svaki od ispitanika imao je svoje favorite među izvođačima.

“Nikšićanin sam, tako da sam ispratio svako festivalsko veče. Inače slušam alternativu, ali razlog mog dolaska je Riblja Čorba, jer ih do sada nijesam slušao uživo, bio sam veoma mlad kada su posljednji put imali koncert u Nikšiću. Svaka čast svima, ali oni su bend sa ogromnom tradicijom”, rekao je Stevan.

Sa njim je saglasna i Jelena, koja je iz Sarajeva stigla u ranim jutarnjim časovima.

“Atmosfera je super, druženje, kvalitet muzike. Slušala sam ranije o ljepotama Krupca i Nikšića, ali sam se tek sad uživo uvjerila da je savršeno. Roker sam u duši, jedva čekam Riblju Čorbu i Babe, a svidjeli su mi se i vaši pankeri DST, koji su poznati kod nas u Bosni”, rekla je 23-ogodišnjakinja.

Kao i prošle noći, nije mali broj onih koji će sve vrijeme provesti u kampu, uz muziku i provod u svojoj režiji.

“Festival dugo traje, za šest noći zaredom treba izdvojiti dosta novca, a pošto smo većina mog društva i ja studenti bez zaposlenja, odlučili smo da se provedemo u kampu, i kupimo hranu i piće umjesto skupih ulaznica”, kazao je Miodrag, koji je sa društvom došao iz Podgorice.

Ipak, i pored teške novčane situacije, svi se prepuštaju euforiji koja će, nadaju se, trajati do ranih jutarnjih sati.

“Skupo je, i hrana i piće, a i ulaznice. Ipak, nekako uspijevamo da se snađemo, sve se nesebično dijeli, a uz ovakvu prirodu i mziku, ni kiša, ni jak vjetar nijesu mogli da utiču na raspoloženje. Moj favorit je grupa Babe, koja već dugo vremena nije bila na sceni, a ostavila nam je pjesme za sva vremena”, rekao je 25-ogodišnji Goran.

Sjutrašnje zvijezde večeri biće Dejan Petrović Big Band, nakon kojih će nastupiti Whoo See i Koza Mostra.

Program otvaraju Kolja i Grobovlasnici, zatim će nastupiti hrvatski Elemental.

Nakon njih , po drugi put na Festu, pojaviće se Rundek Cargo Trio i beogradski Orthodox Celts-i.

M.M.