Mladi Nikšića

Književno veče “Iz neobjavljenih rukopisa”, koju organizuju JU “Zahumlje”, Književni klub “Poenta poetika” i JU Narodna biblioteka “Njegoš” Nikšić, biće održano u petak, 24. novembra, u 19 časova u sali Zahumlja. 

“Cilj ove večeri je afirmacija sugrađana i ostalih koji pišu, a koji do sada nijesu imali priliku da svoje radove i objave. Na ovaj način se pruža pažnja i daje se prilika za promociju talentovanim ljudima koji žive sa književnošću, i za književnost, a ipak u našem gradu do sada nijesu bili prepoznati kao književni stvaraoci. Riječ je o formiranim ličnostima, uspješnim u svojim profesijama, koji na ovaj način iskazuju jedan dio sebe, najintimniji i najtananiji”, saopštili su organizatori.
Organizatori su se, takođe, odazvali i kampanji protiv nasilja nad ženama, pa su ovaj program posvetili i toj aktivnosti. Nikšić, Podgorica i Bar su jedini gradovi iz Crne Gore koji su se priključili ovoj kampanji u koju je uključeno preko 50 gradova i književnih organizacija iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije i ostalih zemalja regiona.
Učesnici programa su: Milka Nikolić, Mile Albijanić, Rada Vukasojević, Miluša Bakrač, Sandra Đukanović, Vukosav Delibašić, Nataša Lalatović, Kristina Radović, Vida Pejović, Tanja Seratlić, Sava Radulović, Desanka Vlahović, Slavica Petković.
Ulaz je slobodan.