U okviru XIX Nikšićkih književnih susreta, u koncertnoj sali Muzičke škole “Dara Čokorilo” večeras u 20.30h, biće upriličeno književno veče Milisava Popovića.

Moderator večeri je pjesnikinja i mr književnosti Ana Pejović.
Kako prenosi portal Vijesti Popović je rođen 23. jula 1978. godine u Nikšiću, a autor je knjiga „Pred buđenje“ i „Zaboravljena gora“, prve knjige epske fantastike o mitskim bićima Crne Gore.

Nakon osnovnog i srednjeg obrazovanja, školovanje nastavlja u Beogradu na katedri za međunarodne odnose i diplomatiju, na Fakultetu političkih nauka, i 2003. godine postaje diplomirani politikolog za međunarodne poslove.
Sa 24 godine vraća se u Crnu Goru gdje počinje da radi u struci (najprije Ministarstvo inostranih poslova, a potom i kao savjetnik gradonačelnika Podgorice za evropske integracije).

U julu 2008. godine, objavljuje knjigu „Zaboravljena Gora: Mitska bića Crne Gore“ – prvu knjigu epske fantastike o mitskim bićima iz Crne Gore koja za dva mjeseca postaje bestseler na prostoru Crne Gore i Srbije.
U novembru 2008. godine, dobija Orfejevu Liru, prvu nagradu za prozu na međunarodnoj književnoj manifestaciji „Orfejeva Lira“, u organizaciji Akademije za evropsku kulturu.
Februara 2009. godine, nagrađen je u prvoj nacionalnoj akciji za knjigu Zaboravljena gora – čime je ovo djelo postalo prvo “omiljeno štivo” koje je odabrala publika.
Esej Milisava Popovića o Crnoj Gori je objavljen u specijalnom izdanju National Geographic Travelera – 50 places of lifetime (50 najljepših mjesta na planeti) – oktobar 2009. godine.
Organizatori književne večeri su Ministarstvo kulture Crne Gore, Opština Nikšić i JU Narodna biblioteka “Njegoš” Nikšić, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
Ulaz je slobodan.