Uzrok nesreće koja se prekjuče oko 14 časova dogodila na putu Podgorica-Nikšić i dalje nije poznat. Prema riječima tužiteljke Vjere Mićunović, policija i dalje traga za utvrđivanjem tačnog uzroka nesreće, dodajući da su svi učesnici u udesu dali izjavu, kako prenose Dnevne novine.

Navodno, vozač kamiona kretao se iz pravca Podgorice ka Nikšiću a ostala tri vozila koja su bila u koloni kretala su se njemu u susret.

Prema nezvaničnim informacijama, stradali Baković je pokušao da pretekne „reno modus“ koji se kretao ispred njega ali kada je primijetio kamion u tom pravcu pokušao je da se vrati u svoju traku. On je u tom trenutku zakačio prednji dio kamiona što je dovelo do sudara sva četiri vozila. Mladić je preminuo na licu mjesta, a Brković je od jačine udara ispala u vozila nakon čega je prevezena u Klinički centar u Podgorici, gdje je i preminula.

Navodno, Baković i Brković su se nalazili u Nikšiću kako bi prisustvovali ročištu u Osnovnom sudu. Brković je doputovala vozom, a Baković joj je ponudio prevoz kolima do Podgorice, jer je tog dana bilo nevrijeme i padala je kiša.