kicenje jelke

NVO “Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju” Nikšić (UZPD), učestvovalo je na završnoj manifestaciji humanitarne akcije “Podari radost” u Delta sitiju u Podgorici. Banka hrane je predhodnih dana sakupljala slatkiše od građana i društveno odgovornih kompanija od kojih su napravili novogodišnje paketiće.

Četiri jelke, donaciju kompanije Elko tim ukrasile su četiri osnovne škole: “Savo Kažić” – Barutana, “Milan Vukotić” – Golubovci, “18. oktobar” – Bioče i “Niko Maraš” – Bijelo Polje. Jelke su donirane za tri organizacije i jednu ustanovu koje brinu o djeci sa smetnjama u razvoju, među kojima je i nikšićko udruženje.

U programu su učestvovala djeca sa smetnjama u razvoju iz organizacija i ustanove kojima je akcija namijenjena, djeca iz osnovnih škola koje su ukrašavale jelke, kao i hor Zvjezdice, KUD Aluminijum – dječji ansambl i Žarko Žabac.

Na završetku programa jelke i slatkiše preuzele su organizacije i ustanova kojima je akcija namijenjena kako bi uljepšali svoje prostore i podijelili ih djeci.

Slatkiše su sakupljali volonteri Gimnazije “Slobodan. Škerović”, kompanija Klikovac obezbijedila je novogodišnje paketiće, a za lijepa ekološka pakovanja kesa u kojima su pokloni spakovani zadužen je bio Eko bors.

Ovo je peta po redu humanitarna akcija “Podari radost” koju je organizovala Banka Hrane u susret novogodišnjim praznicima.