Nakon sprovedenih kontrolnih laboratorijskih, dijagnostičkih i fizikalnih pregleda ljekari su izrazili zadovoljstvo dobrim opštim stanjem Njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija, i konstatovali da je liječenje uspješno privedeno kraju, saopšteno je iz Eparhije budimljansko nikšićke.

“Serološkim testom utvrđeno je odsustvo IgM i prisustvo IgG antitijela, te se može reći da je organizam stvorio imunitet na korona virus”, navodi se u saopšenju.
Iz Eparhije je saopšteno da je po trenutno važećim epidemiološkim mjerama zakonski period samoizolacije episkopa Joanikija istekao, a takođe i period izolacije namijenjen za odmor i oporavak koji je određen od strane ljekara.
“Episkop će po preporuci ljekara započeti kontrolisan i postepen povratak pastirskim dužnostima”, dodaje se u saopštenju.
Oni su kazali da se u ime Episkopa Joanikija, kao i u ime Eparhije budimljansko-nikšićke zahvaljuju menadžmentu i medicinskom kolektivu Opšte bolnice Berane, na uloženom trudu i pokazanom profesionalizmu prilikom potrebnih dijagnostočkih pregleda i pružanja medicinskih usluga za vrijeme Episkopovog kućnog liječenja.
“Osobitu, srdačnu blagodarnost iskazujemo ljekaru Episkopa, đakonu dr Nikodimu Radenoviću i medicinskim sestrama Branki Delević i Dijani Čukić”, zaključuje se u saopštenju.