Kulturno umjetničko društvo Župa u sali Nikšićkog pozorišta priredilo je brojnim sugrađanima koncert za pamćenje. Igrom i pjesmom mladi Župljani su u više od sat programa oduševili publiku koja ih je svesrdno nagrađivala aplauzima, a posebno najmlađu postavku u kojoj su mališani predškolskog uzrasta, prenosi Dan.

KUD „Župa”, istakla je Jelena Lončar PR društva, trenutno okuplja oko 80 članova sa područja nikšićke Mjesne zajednice Župa nikšićka koji vrijedno rade na očuvanju tradicije.

– Osnovani smo 2012. godine a publici u Nikšiću četvrti put zaredom se predstavljamo samostalnim koncertom. Današnje vrijeme globalizacije, kulturoloških promjena, napretka tehnologije, a možemo reći i napretka bezličnih vrijednosti, nije uspjelo narušiti naša sjećanja na naše porijeklo, tradiciju, nacionani identitet, rekla je Lončar.
Sa mladim folklorašima iz Župe rade koreografi Slavka Lončar i Radule Petrušić, dok je za muziku i pjevanje zadužena Milena Radović koja je nedavno u Austriji osvojila nagradu „Prva harmonika.