Mladi Nikšića

U Mjesnoj zajednici Župa, biće u najskorijem roku osnovan rukometni klub, a za djecu koja budu selektovana biće besplatna oprema, rekviziti, a imaće i besplatno praćenje zdravstvenog stanja. 

To je zaključeno na sastanku direktorice OŠ “Dušan Bojović, Vesne Mijušković, predsjednika rukometnog kluba “Čelik” iz Nikšića Svetozar Bulatović sa saradnicima, među kojima je bio i tehnički direktor Montenegro airlines-a, Grujica Šundić, predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović, potpredsjednik Savjeta MZ Radovan Mirković i službenik mjesne kancelarije Milan Dragnić.
“Na sastanku je odlučeno da se odmah krene sa selektovanjem učenika za dvije muške i jednu žensku selekciju i ovu aktivnost završiti do kraja ove godine kako bi se klub odmah priključio takmičenjima. Takođe, zaključeno je da se oko 10. januara naredne godine prezentira projekat sportske dvorane koja bi zadovoljavala sve standarde, kao i da se u toku 2018. godine počne izgradnja dvorane”, saopšteno je nakon sastanka.
Grujica Šundić je poklonio školi jedan broj knjiga i konstatovao da mu je zadovoljstvo što je u školi u kojoj je stekao prva znanja. Kazao je da prati dešavanja u mjesnoj zajedici i izrazio zadovoljstvo što prethodnom periodu iz Župe dolaze lijepe aktivnosti.
“Predsjednik mjesne zajednice Dragoljub Radulović je kazao da za djecu iz Župe predstavlja veliki problem što nemaju adekvatne prostorije u kojim bi iskazali svoj talenat i zatražio od gospodina Bulatovića da za potrebe mjesne zajednice obezbijedi projekat sportske dvorane, što bi za mjesnu zajednicu bila odskočna daska za dalji razvoj. On je čvrsto obećao da će mjesna zajednica obezbijediti sredstva za realizaciju projekta izgradnje dvorane, izražavajući uvjeravanje da će se u realizaciji projekta uključiti ministarstva sporta i prosvjete. Gospodin Bulatović je sa odušuvljenjem prihvatio ovu ideju predsjednika mjesne zajednice što je naišlo na odobravanje svih prisutnih”, piše u saopštenju.