U ruiniranom zdanju Doma revolucije u centru Nikšića planira se gradnja poslovno-tehnološkog centra za jugoistočnu Evropu, a partneri na tom projektu trebalo bi da budu kineski investitori.

Predsjednik nikšićke Opštine Veselin Grbović saopštio je tu mogućnost na konferenciji za novinare u Nikšiću, nakon potpisivanja Ugovora o nastavku saradnje na unaprjeđenju kulturnog života garada sa ministrom Pavlom Goranovićem.

Odgovarajući na pitanje da li će biti ispunjeno obećanje prethodnog ministra kulture Branislava Mićunovića da će Dom revolucije biti završen ove godine, Grbović je rekao da Ministarstvo rada i socijalnog staranja planira da ove godine uradi projekat za korišćenje kapaciteta tog zdanja.

Prema riječima Grbovića, kineska delegacija iz grada Baodinga tokom ranije posjete imala je zanimljiv predlog za rješenje tog dugogodišnjeg problema.

„Imaju veoma zanimljiv predlog i vidjećemo kako će sve teći, ali se nadam da bi kao konačno rješenje za Dom revolucije mogla da bude gradnja Centra za jugoistočnu Evropu po pitanju novih tehnologija. Kinezi takav centar otvaraju u svom gradu Baodingu“, rekao je Grbović.

On je kazao da, prema njegovom viđenju, nema bolje šanse od tog načina valorizacije prostora Doma revolucije.

„Šta će biti ubuduće, vidjećemo, ali ja sam optimista“, rekao je Grbović.

Izgradnja Doma revolucije, koji raspolaže sa 24 hiljade kvadrata, počela je 1979. godine, nakon čega je prekinuta.