avion

Montenegro Airlines se sprema za komercijalne letove od juna, i to nakon gotovo tri mjeseca pauze koju je prouzrokovala pandemija koronavirusa. Prvi letovi biće ka Beogradu. Kompanija MA je nastavila sa redukcijom saobraćaja do 14. juna 2020. godine, uključujući i taj datum, piše CDM.

“To znači da su svi letovi ka evropskim destinacijama otkazani, osim letova ka Beogradu prema kojem ćemo u početku, odmah nakon otvaranja komercijalnog avio-saobraćaja, letjeti smanjenim intenzitetom. Shodno navedenom planirano je da ka Beogradu, iz Podgorice i Tivta, saobraćamo svakodnevno i to iz Podgorice jednom do dva puta dnevno, a iz Tivta jednom dnevno svim danima u nedjelji”, saopšteno je CdM-u iz nacionalnog avio prevoznika.

Kako ističu u izjavi za CdM, u posljednjoj nedjelji juna očekuju uspostavljanje i postepenu normalizaciju saobraćaja ka svim redovnim evropskim destinacijama.
Aerodromi Crne Gore su u prvoj fazi ublažavanja mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo, a koja je počela 20. maja, otvoreni za letove generalne avijacije koji mogu biti privatnog ili poslovnog karaktera.
Crna Gora će početkom juna otvoriti granice, ali u početku samo za određene zemlje sa istom ili slučnom epidemiološkom situacijom.
Premijer Duško Marković je kazao da testiranje nije previđeno.
Evropska komisija je prije nekoliko dana preporučila otvaranje nesmetanog putovanja između regiona sa istom ili sličnom epidemiološkom situacijom.
Kada su letovi u pitanju, iako se o tome dugo razmišljalo, ipak EK ne preporučuje obezbjeđivanje praznih sjedišta u avionima.
EK preporučuje nošenje maski i druge zaštitne opreme. Postoje protokoli i prilikom ukrcavanja i izlaska iz aviona.
loading…