Stipendije za izvrsnost, koje Ministarstvo nauke dodjeljuje na osnovu Konkursa za nacionalne stipendije za doktorske i postdoktorske studije, uručila je 12. oktobra 2016. godine, ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović.

Vlahović čestitala je dobitnicima stipendija i ona je istakla da će stipendisti predstavljati naše ambasadore u zemljama u kojima će se usavršavati, a da će svoje znanje i iskustvo primijeniti po povratku u Crnu Goru, čime će doprinijeti razvoju naše naučne zajednice i društva.

Nacionalni program stipendiranja za izvrsnost uspješno se realizuje već drugu godinu za redom, a izuzetna je prilika za mlade i talentovane istraživače iz Crne Gore da se tenu međunarodno stučno iskustvo i pristup savremenoj istraživačkoj infrastrukturi.

Budžet programa iznosi 650.000 eura, od čega je 215.000 za sedam doktorskih i deset postdoktorskih stipendija, a 370.000 eura za 49 stipendija za magistarske studije.

Na ceremoniji je govorio i dr. Darko Petrušić, director INVO projekta i generalni director Ministarstva nauke, kao i dr Jelena Zindović, koja je prošle godine dobila stipendiju za postdoktorske studije.
Ceremonija se održala u zgradi inovaciono – preduzetničkog centra “TEHNOPOLIS” u Nikšiću.