„Urnebesna tragedija“, Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, obilježila je četvrto veče Festivala glumca. Naši sugradjani podijelili su sa nama utiske o ovoj ali i ostalim predstavama.

f1
“Predstava nam je dočarala kako je ta naša prošlost ostavila bolne tragove, što je za čitavu generaciju bilo frustrirajuće. Pokazuje nam kako je intrigantno odrastati kroz nevrijeme, odrastati u toku samo jednog dana ili možda jednog trena, koje god to doba bilo. Poruka predstave je gdje god živjeli, u kojim god životnim okolnostima, važno je da se suočimo sa sobom”, kazao nam je Vladimir.

f3
On je dodao i da se nada da će predstava makar još jednom gostovati u Nikšiću. U superlativu o predstavi i glumačkoj ekipi govorila je i naša sugradjanka Branka: “Predstava je super, jako mi se dopala. Komad je zahtjevan za igranje ali su glumci majstorski odradili svoj posao.”

f4
Predstavu su pratili i mladji i stariji. Oni mladji kazali su da su glumci “dominirali”. Stariji su pohvalili Mićunovića i samu životnu priču koju je ovaj komad donio na specifičan način.

f7
Sugradjani koji pomno prate cijeli Festival kazali su nam da je “Urnebesna tragedija” njihov favorit.

f8
Uloge u predstavi bile su povjerene: Ani Vujošević, Mladenu Neleviću, Vulu Markoviću, Nadi Vukčević, Branimiru Popoviću, Branki Stanić, Metu Jovanovskom, Milivoju Obradoviću i Momu Pićuriću.