Forum mladih Građanskog pokreta URA Nikšića, formiran 15. novembra, na čelu sa predsjednikom Mirkom Pavićević, uputivši poruku mladim Nikšićanima, saopštio je da odbija da prihvati sumornu budućnost u kockarnicama i kladionicama.

“I tako iz dana u dan, počevši od društveno prihvatljivog, kroz problematično pa sve do patološkog kockanja, po jedan mladi život brzo nestane. Za samo petnaest dana oktobra, u Nikšiću se desilo 7 samoubistava. Visoko stopa sucida mladih ljudi (45% ukupnog broja samoubistava) je posledica nemogućnosti današnje vlasti u Opštini da bar mladim ljudima obezbjedi normalan život, normalno i efikasno obrazovanje, normalan i efikasan posao, u struci”, saopštili su iz Foruma mladih URA-e.

U pismu je navedeno da lokalna samouprava ne ulaže u stručni kadar, već se novac ulaže u bezuspješne projekte.

Mladi Građanskog pokreta URA, opštinskog odbora Nikšić, žele da se smanje stopu nezaposlenosti kod mladih kao i da se fokusiraju na prosperitet malih i srednjih preduzeća.

“Ne želimo, da skupljamo jeftinim trikovima sitne političke poene. Spremni smo da ukažemo na sve probleme Opštine, da nađemo rješenje za nastale okolnosti. Zato, pozivamo sve mlade ljude, koji imaju ideje i spremni su za borbu za bolji život da nam se pridruže, da zajedno utičemo na problem mladih ljudi, da zajedno rješavamo iste. Želimo da životi naših prijatelja traju, a ne da se previše brzo gase zbog njihovih praznih stomaka, ili džepova” izhavili su mladi Građanskog pokreta URA, uz poruku da je dosta bilo i da je vrijeme da se situacija konačno promijeni.