Građanski pokret URA Nikšić najoštrije se protivi Nacrtu odluke o komunalnim taksama kojima se uređuju cijene i uslovi zakupa javnih površina kojom je predviđeno da se komunalne takse uvećaju dva puta.

Ovim se potvrđuje činjenica da ova vlast nema viziju razvoja Nikšića već nastavlja rušilačku ekonomsku politiku prema Nikšiću. Na ovaj način direktno stavljaju ruku u džep kako vlasnicima malih firmi, tako i svim građanima Nikšića. Ovim uvećanjem komunalnih taksi rukovodstvo opštine direktno učestvuje u gašenju i onako malog broja radnih mjesta u našoj opštini. Poslije uništenja velikih preduzeća po kojima je grad Nikšić bio prepoznat: Željezare, Rudnika Boksita, Onogošta, Građevinskog, Metalca , Mljekare i dr, ova vlast izgleda kreće sa uništenjem i ono malo firmi koje su opstale poslije svoje dvadesetpetogodišnje rušilačke ekonomske politike.

URA Nikšić smatra da su i sada komunalne takse kako za građane, tako i za poslodavce, velike i da treba ići ka smanjenju istih, čime bi se poslodavci stimulisali da otvore prostor za zapošljavanje većeg broja radnika. Svako novo, malo i srednje preduzeće u periodu od 3-5 godina treba osloboditi svih taksi i drugih dažbina dok ista ne bi stala na noge, čime bi se stimulisalo zapošljavanje i stvorili uslovi za zdravo finansiranje budžeta opštine i izbjegao harač koji ova nesposobna vlast ne prestaje da uvodi poslodavcima i građanima Nikšića. Sve u cilju da pokušaju da održe ovaj truli sistem kojem sve manje vjeruju i oni koji su ga svesrdno podržavali.

“URA Nikšić smatra da Nikšiću trebaju nove snage čija se politika neće oslanjati na otimanje, ucjene, partijsku pripadnost, već isključivo na znanju i osjećaju pripadnosti običnom građaninu. Pozivamo sve građane i poslodavce da više ne nasijedaju na lažna obećanja koja ova vlast prosipa iz godine u godine i stvara sliku blagostanja, koje građani nikako da osjete”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Dragoljub Radulović iz opštinskog odbora URA-e.