Ukrasi koji su postavljeni pred novogodišnje praznike ili bar ono što je ostalo od njih, još stoje na glavnom Trgu u Nikšiću.  

Novogodišnji praznici su čarobno doba godine. Osvijetljen i okićen grad, poklanjanje i druženja, mirisi domaćih kolača i raznovrsnih jela kod svih nas izazivaju osjećaj sreće. Tradicija grada je ukrašavanje glavnog Trga. Svake godine Opština nas iznenadi. Nekad prijatno, nekad neprijatno. Ove godine smo zaista imali predivno ukrašen trg. Popularno nikšićko šetalište i najprometniji dio grada odisao je ljepotom i sređenošću, pogotovo nakon prvog snijega kada je trg bio pun djece koja su željela da se slikaju ispred jelke i ispod “paketića”. Zaista prelijep prizor.

Sve do trenutka kada je neko uništio jedan dio ukrasa i pokvario samu zimsku idilu u gradu. Osim idile pokvario je i sliku o Nikšićanima. Nažalost.

Ekipa portala Mladi Nikšića koja je redovno na terenu, danas je prepoznala nezadovoljstvo među prolaznicima zbog toga što se ukrasi i dalje nalaze na Trgu. Stoga smo odlučili da kontaktiramo lokalnu samoupravu u želji da saznamo zašto nisu sklonjeni sada već prilično uništeni i pokradeni ukrasi i kada će biti sklonjeni. U komunikaciji sa nama, nadležni su ljubazno zamoljeni da do kraja radnog vremena odgovore na pitanja kako bi smo obavijestili već znatiželjni narod. 16 sati je prošlo i već polako prva smjena privodi kraju radne obaveze, ali odgovora iz Opštine nema.

Takođe interesovala nas je informacija koliko je ukrašavanje koštalo, jer je šteta evidentna. Brojni ukrasi ukradeni, neki od njih slomljeni u potpunosti naveli su nas da pitamo da li iz opštine imaju podatke ko su počinioci, ako nemaju kada će učiniti nešto po tom pitanju.

Nismo bili lijeni, pitali smo. Odgovora opet nije bilo.

U nadi da će nam odgovoriti do kraja dana, ekipa portala Mladi Nikšića će ostati pripravna i čekati na informacije kako bi obavijestili građane o ukrasima, a i djecu su koja zbog nečije nekulture ostala uskraćena za fotografiju i osjećaj zimske čarolije.