Nikšićka policija je uhapsila četiri osobe koje su vozile pod dejstvom alkohola u organizmu i to u koncentraciji od preko 2 promila, saopšteno je iz Uprave policije.

“Naime, 7. septembra u Vardarskoj ulici u Nikšiću policija je kontrolisala lice K.K. (37). Kod njega je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi u koncentraciji od 2,55 g/kg”, navodi se u saopštenju.
Četiri dana nakon toga na magistralnom putu Nikšić – Vilusi, u mjestu Trubjela je 11. septembra kontrolisan P.G.J. (30) iz Francuske.
“Alkotestiranjem je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,24 g/kg”, kazali su iz policije.
Osim toga, 20. septembra je u ulici Nikole Tesle alkotestiran i I.C. (36) koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi.
“ Utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,45 g/kg”, navodi se u saopštenju.
Policija je kontrolisala i vozača Ž.V. (37) u ulici Ljuba Čupića 1. oktobra koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi. “Alkotestiranjem ovog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,35 g/kg”, kazali su iz policije.
Nikšićka policija je te osobe lišila slobode i oni su uz prekršajne prijave privedeni nadležnom sudu za prekršaje na dalje postupanje.
“Kada je riječ o saobraćajnim prestupima, 3. oktobra je Grupa policije za bezbjedost saobraćaja na magistralnom puta Podgorica – Cetinje u mjestu Kap kontrolisala D.K. (35) iz Niksića. On se kretao brzinom od 162 km/h na dijelu puta gdje je dozvoljena brzina kretanja 80 km/h. Uz prekršajnu prijavu priveden je nadležnom sudu za prekršaje gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 eura”, zaključili su iz policije.
Izvor: RTCG