Nikšićka policija uhapsila je P.V. (32) iz Herceg Novog i M.G. (40), ruskog državljanina sa prebivalištem u tom gradu, zbog sumnje da su posjedovali i prevozili 124 grama heroina radi dalje prodaje.

Iz Uprave policije saopšteno je da su službenici 19. oktobra oko 23 sata i 45 minuta, u mjestu Vitalac, zaustavili automobil Ford hercegnovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.G, dok se na mjestu suvozača nalazio P.V.

„Pregledom lica i vozila kod P.V. je pronađena i oduzeta pvc kesa sa praškastom materijom braonkaste boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne neto mase 124 grama”, kaže se u saopštenju.

Zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici naložio je hapšenje i da mu se, uz krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga osumnjičeni privedu na dalju nadležnost.

Pronađena droga je oduzeta i upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Kako se navodi, policija je oko 22 sata na regionalnom putu Nikšić – Cetinje, u mjestu Orlina, zaustavila automobil marke ,,Alfa romeo“ cetinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao Ž.P. (37) iz Cetinja, dok se na mjestu suvozača nalazio A.I. (26) takođe iz tog grada.

„Pregledom lica i vozila ispod suvozačevog mjesta je pronađen i oduzet pištolj marke ,,Smith & Wesson“ sa pet komada municije kalibra 38 specijal. Takođe, kod A.I. je pronađena i oduzeta jedna pvc kesica u kojoj se nalazila praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga „ kokain“ ukupne neto mase oko 5,5 grama“, dodaje se u saopštenju.

O događaju je obaviješten zamjenik državnog tužioca, koji je naložio da mu se A.I. privede na dalju nadležnost uz podnijetu krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružija i eksplozivnih materija.

On je naložio da se protiv A.I. podnese prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja Zakona o sprečavanju zloupetreba opojnih droga.