Ukrajinska policija uhapsila je četiri osobe koje su učestvovale u pokušaju ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana, Radoja Zvicera u Kijevu. Radi se o državljanima Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, saopštila je policija. Oni su kako navode uhapšeni u Odesi, a prilikom hapšenja pružali su otpor i pokušali da pobjegnu.

Jedan od njih se, kako navodi policija te zemlje, nalazi na međunarodnoj potjernici zbog ubistva.
Prema riječima šefa Nacionalne policije Igora Klimenka, oni su stigli u Ukrajinu početkom maja, unaprijed kupili vozila, automatsko oružje i organizovali nadzor nad budućom žrtvom i njenom porodicom.
“Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mjesto zločina. Stotine metara kasnije otišli su i zapalili automobil kako bi uništili dokaze”, saopštio je ukrajinski zvaničnik.
Ubrzo nakon pucnjave, ukrajinska policija je utvrdila rutu kretanja osumnjičenih koji su namjeravali da napuste zemlju van carinske kontrole, na granici između Ukrajine i Moldavije. Kako je utvrđeno da su napadači naoružani, u policijsku akciju su uključeni i pripadnici specijalne jedinice KORD.
“Službenici Državnog odjeljenja za istrage, Odeljenja za kriminalističku istragu su ujutro privele četiri osobe na ulazu u Odesu”, rekao je Klimenka.
Osumnjičeni su pritvoreni u skladu sa Krivičnim postupkom Ukrajine, i hitne istražne radnje su u toku.
https://youtu.be/LE1FKOvWLDA?fbclid=IwAR1qY8HZhw0lfByOGoSWmqHb3xoCy-PvUmqlwYwop3L1JQYjUGJM3A7EezI
loading…