Plavska policija uhapsila je maloljetnika starog 14 godina i A.M. (18) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je plavska policija, postupajući na osnovu saznanja da dvije osobe iz kuće iznose automatsku pušku kako bi vježbali gađanje, izvršila pretrese na jednoj lokaciji i oduzeli tri komada vatrenog oružja i veću količinu municije.

„Plavska policija je u ponedjeljak, postupajući po naredbi nadležnog sudije, pretresla kuću i druge prostorije koje koristi maloljetnik star 14 godina“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da su pronašli i oduzeli automatsku pušku marke CZ, sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu automatsku pušku, pušku marke „CZ“ M48 u ilegalnom posjedu.

„Kao i pušku marke „Mauzer“ sa važečim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62mm, vazdušnu pušku i jedan lovački nož“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je kriminalističkom obradom policija došla do sumnje da su maloljetnik i A.M. iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu kako bi vježbali gađanje iz oružja.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu, koji je naložio da se maloljetnik i A.M. uhapse zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, rekli su iz policije.

Oni će, kako je saopšteno, uz krivičnu prijavu danas biti privedeni nadležnom tužiocu na dalju nadležnost.