Nikšićanin Marko Varajić (34) uhapšen je zbog sumnje da je tokom održavanja protesta Demokratskog fronta u Podgorici bacio stolicu prema policajcima koji su obezbjeđivali skup i tom prilikom je jedan policajac lakše povrijeđen, saopšteno je iz Uprave policije.

Varajić je juče u sudnici Osnovnog suda u Podgorici promijenio iskaz i priznao da je tokom protesta Demokratskog fronta ispred zgrade crnogorske Skupštine 3. oktobra bacio stolicu na policajce.

Varajić je pred tužiocem kategorično negirao krivicu, pa ga je sudija Goran Đuković pitao zbog čega je promijenio iskaz. Optuženi je kazao da je mislio da će na taj način izbjeći pritvor i kompromitovanje porodice, ali je odlučio da u sudnici iznese istinu.

On je kazao da je 3. oktobra, oko 23 sata, stigao kod Skupštine, gdje su održavani protesti. Po završetku protesta, bacio je plastičnu stolicu prema zaštitnoj ogradi u pravcu policijskog kordona. Kako piše u optužnom prijedlogu, Varajić je tom prilikom napao policajca Miljana Vukovića, koji se zaštitio podizanjem štita.

Optuženi je rekao da se kaje zbog svog postupka i da mu je drago što tom prilikom niko nije povrijeđen. Njegov advokat Srđan Lješković kazao je da je njegov branjenik iz njemu nepoznatih razloga promijenio izjavu. Ipak, pošto je Varajić priznao izvršenje krivičnog djela, njegov branilac je tražio da mu bude ukinut pritvor, navodeći da u ovom slučaju nema potrebe za sprovođenjem ostalih dokaza.

Tom prijedlogu se nije protivio ni tužilac Vukas Radonjić. Ipak, sudija Đuković je odbio taj prijedlog uz ocjenu da i dalje postoji opasnost da će okrivljeni ponoviti djelo ukoliko se nađe na slobodi.