Službenici Centra bezbjednosti Nikšić i Odsjeka za borbu protiv droge prikupili su dovoljno dokaza za hapšenje R.V. (34) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Službenici CB Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprečavanju i suzbijanju ulične prodaje narkotika, 08. 11. 2016. godine su u Ulici Borislava Pekića zaustavili putničko motorno vozilo marke ,,Audi A3“, nikšićkih registarskih oznaka u kojem se na mjestu suvozača nalazio R.V. koji se tom prilikom dao u bjekstvo i kojeg su policijski službenici ubrzo sustigli.

Pregledom lica mjesta u neposrednoj blizini ovog lica, pronađena je kesa u kojoj se nalazilo pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana ukupne mase oko jednog kilograma. Pronađena materija koja je tom prilikom izuzeta je poslata Forenzičkom centru Danilovgrad radi vještačenja”, saopšteno je iz Uprave policije.

U saradnji sa službenicima Forenzičkog centra Danilovgrad prikupljeni su dokazi koji upućuju na osnovanu sumnju da je R.V. počinio navedeno krivično djelo.

“Osumnjičeni će danas, nakon lišenja slobode, uz krivičnu prijavu biti priveden Državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, kazali su iz Uprave policije.