Službenici Odsjeka za borbu protiv droge Uprave policije lišili su slobode tridesetosmogodišnjeg Nikšićanina kod kojeg su prilikom pretresa stana i vozila u Podgorici pronašli i oduzeli 30 kg skanka, dva pištolja i 165 metaka, prenosi CDM.

‘Policija je imala sumnje da se D.N. u dužem periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet skanka, koji je nakon nabavke krio u iznajmljenom stanu u Podgorici i vozilu koje je koristio. Zbog toga su policijski službenici inicirali kod nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici izdavanje naredbe za pretres. Po dobijanju naredbe, policijski službenici su juče, izvršili pretres stana koji se nalazi u naselju Tološi u Podgorici kao i pretres putničkog motornog vozila „Peugeot 407“, podgoričkih registarskih oznaka, koje je koristio osumnjičeni’, saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresom stana koji je koristio D.N. pronađeni su i oduzeti:

‘Veća kesa u kojoj se nalazilo osam većih pakovanja od folije sa skankom, pištolj marke „Zastava Para M88“, cal. 9 mm, sa 12 komada municije istog kalibra, u ilegalnom posjedu i revolver marke „Smith & Wesson“ 357 Magnum, 53 komada municije cal. 38 specijal i 100 komada municije cal. 22 mm, takođe u ilegalnom posjedu’, naovde iz UP.

Prilikom pretresa vozila pronađeni su i oduzeti veća torba u kojoj su se nalazila 22 veća pakovanja sa skankom i kofer u kojem se nalazilo još 30 većih pakovanja sa sadržinom za koju se sumnja da je skank.

Od D.N. su takođe oduzeti i mobilni telefon i navedeno vozilo koji su, kako se sumnja, korišćeni prilikom vršenja predmetnog krivičnog djela.

Osumnjičeni D.N. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeti skank, pištolj, revolver i municija, kao i ostali predmeti i tragovi, biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.