Policija je u Nikšiću uhapsila M.M. (22) iz tog grada, kod kog su pronađeni i oduzeti kokain, automatska puška i municija.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, postupajući na osnovu saznanja a uz pribavljenu naredbu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, pretresli stan i druge prostorije i jedan ugostiteljski objekat u Nikšiću koje iznajmljuje M.M.

„Pretresom su pronađeni i oduzeti supstanca za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine 15,5 grama, automatska puška cal. 7,62 mm sa tri okvira, 41 komad municije istog kalibra, PVC kesa sa smješom mase 439 grama koja, kako se sumnja, služi miješanju sa kokainom radi dobijanja na težini i dvije digitalne vage za precizno mjerenje“, saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je upoznat zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici.

Kokain, smješa, oružje, municija i drugi predmeti upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja.

„Osumnjičeni M.M. je, uz krivičnu prijavu, priveden ZVDT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, kaže se u saopštenju.