Crnogorska policija uhapsila je P.M. (46) zbog sumnje da je lažno prijavljivao da su u Crnoj Gori postavljene eksplozivne naprave, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su policijski službenici 7. novembra na Aerodromu Podgorica kontrolisali P.M. (46) koji je ušao na teritoriju Crne Gore i utvrdili da je za njim barsko Odjeljenje bezbjednosti (OB) raspisalo potragu.

OB Bar je, kako se dodaje, potragu za osumnjičenim raspisalo u maju, jer su protiv njega podnijeli krivične prijave zbog sumnje da je izvršio šest krivičnih djela izazivanje panike i nereda.

Iz policije su kazali da je protiv P.M. zbog istog krivičnog djela podnijeta još jedna krivična prijava 7. novembra.

On je, kako se sumnja, u razmaku od više mjeseci telefonom kontaktirao Luku Bar, centralu Radio Bar, tri hotela i barsku Opštu bolnicu, i govorio da su na određenim lokacijama u Crnoj Gori postavljene eksplozivne naprave koje će biti aktivirane.

U saopštenju se navodi da je protiv P.M. 9. novembra podnijeta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

„On je sa svog naloga na jednoj društvenoj mreži, bivšem načelniku Centra bezbjednosti Bar, na njegov korisnički profil poslao glasovne poruke prijeteće sadržine“, kaže se u saopštenju.