Udruženje „Roditelji“, u okviru projekta „Programi podrške majkama i djeci koji su žrtve porodičnog nasilja“, uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja, organizuje treći ciklus psihosocijalnih radionica za djecu sa iskustvom nasilja u porodici.

Novi ciklus radionica startuje u četvrtak, 1. septembra, s početkom u 17 sati, a djeca će se tokom narednih dva mjeseca okupljati svakog četvrtka u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra udruženja „Roditelji“.
„Cilj radionica je, prije svega, pomoć i podrška djeci kroz savjetovanje, a onda i rad na savladavanju tehnika koje će im pomoći u smirivanju i prevazilaženju trauma. Osim toga, radiće se i na izgradnji samopouzdanja, samopoštovanja, unapređivanje socijalnih vještina… Radionice će voditi stručne radnice, psihološkinja Marica Stijepović i socijalna radnica i porodična savjetnica Katarina Čarapić. Osim psihosocijalnih radionica, projekat ‘Programi podrške majkama i djeci koje su žrtve porodičnog nasilja’, koji realizujemo u partnerstvu sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, podrazumijeva u septembru i početak programa podrške za roditelje ‘Brižne porodice’, namijenjen roditeljima djece od 2 do 9 godine. Cilj ovog programa roditeljstva je unapređenje komunikacije i kvaliteta odnosa sa djetetom“, ističu iz Udruženja.
Besplatna SOS Roditeljska linija za sve roditelje širom Crne Gore dostupna je svakog radnog dana od 9 do 15 h, putem telefona 080 888 888, a obezbijeđeno je i besplatno pravno savjetovanje za jednoroditeljske porodice.