Univerzitet Crne Gore (UCG) pozvao je studente i buduće brucoše da aktiviraju novu elektronsku ličnu kartu koja omogućava laku i brzu prijavu za upis u prvu godinu studija i pojednostavljuje druge procedure.

Iz UCG su kazali da su informacije o aktivaciji elektronske lične karte dostupne na sajtu Vlade, na linku Aktiviraj ličnu kartu (www.gov.me).

“Na UCG u toku je intenzivna digitalizacija servisa, pa će aktivacija elektronske lične karte, osim upisa, umnogome pojednostaviti i druge procedure nakon upisa i osloboditi studente naknadnog dolaska u studentsku službu Univerziteta, radi ispunjavanja potrebne papirologije za dalje studiranje”, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o upisu, iz UCG su kazali da će koraci biti objašnjeni tekstom konkursa koji Univerzitet objavljuje u drugoj polovini jula, u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu www.ucg.ac.me.

Ukoliko se maturanti još uvijek nisu odlučili za studijski program koji žele da upišu, više informacija mogu naći u elektronskom informatoru na adresi: https://www.ucg.ac.me/rektorat/stinfo.