Udruženje boraca NOR-a i antifašista Nikšića osudilo je izjavu Vladislava Vukovića da će Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore pristupiti političkom pokretu Demokratski front uz obrazloženje da to čine “od sveg srca i iz dubine duše – sa prepoznatljivim znamenjima“, piše Pobjeda.

“U ime komunističkih ideala za koje su se borili svi istinski patrioti i nesebično u toj borbi mnogi položili svoje živote, zbog omladine kojoj treba da damo primjer kako se čuva, voli i brani svoja država, saop- štavamo da sve istinske borce NOB-a vrijeđa izjava Vladislava Vukovića da DF-u, sa četničkim vojvodom na čelu, pristupa od sveg srca prilažući proletersko znamenje. Demokratsko je pravo svakoga da misli i radi šta hoće, da glasa za koga hoće, ali znamenja pod kojima su se borili pravi komunisti ostavite, jer sa idejom udruživanja ne slaže se ni izvjestan broj komunista iz Nikšića”, navodi se u reagovanju koje potpisuje predsjednik UBNOR-a i antifašista Nikšića Slobodan Mirjačić.

On dodaje da se takvim udruživanjem negiraju tekovine 13. jula i antifašizma.

“Daće vam vojvoda njegove simbole, da tako udruženi krenete u borbu za skupštinske mandate ne bi li zaustavili evroatlantske integracije Crne Gore. No, to vam neće proći, narod će znati da cijeni “vaš trud“ da ujedinite petokraku i kokardu, Savu i Dražu, Ljuba i Baja, pa će vas tako i nagraditi”, naveo je Mirjačić.

On će, prema odluci izborne skupštine održane u četvrtak, naredne četiri godine obavljati funkciju predsjednika nikšićke organizacije UBNOR-a i antifašista, a njegov prvi saradnik i dalje će biti Željko Zvicer.

D.D.