Back lit image of the silhouette of a woman with her hands pressed against a glass window. The silhouette is distorted, and the arms elongated, giving an alien-like quality. The image is sinister and foreboding, with an element of horror. It is as if the 'woman' is trying to escape from behind the glass.

Službenici Uprave policije su postupajući po naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres sedam soba jednog hotela u Tivtu. U pomenutim prostorijama je zatečeno 18 stranih državljanki Ukrajine, Bjelorusije, Rusije i Izraela, kao i 10 stranih državljana Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Rusije, Bjelorusije i Grčke, saopštili su iz Uprave policije.

Pretresom ovih prostorija pronađeno je i oduzeto 16.735 eura, 14.394 američkih dolara, 73.323 ukrajinskih grivni, 5.550 ruskih rubalja, 2.330 poljskih zlota, 40 engleskih funti i 40 turskih lira. Takođe, pronađeno je 36 mobilnih telefona, osam lap topova, dva tablet računara, tri fotoaparata, dvije video kamere, kao i veći broj SIM kartica i USB memorija. Po završenom pretresu pomenuti strani državljani su pristupili u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat.
Nakon kriminalističke obrade i konsultacija sa tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru i tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišen je slobode američki državljanin V.G. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina ljudima na štetu osobe stare 21 godinu.
Na osnovu preduzetih mjera i radnji, policija je došla do sumnje da je V.G. u više navrata tokom 2023. godine, koristeći loše imovno stanje, razdvojenost od porodice, činjenicu da je prethodno fizički maltretirana od strane emotivnog partnera, oštećenoj nudio finansijsku pomoć, pozivajući je da doputuje u Crnu Goru radi druženja. Plaćao joj je avionske karte za letove do Crne Gore i smještajne objekte, te je fotografisana naga od strane njoj nepoznatog lica. Takođe, to njoj nepoznato lice je oštećenu snimalo radi kreiranja videa porno sadržaja, uz obećanje koje je V.G. oštećenoj dao da će pomenuti video materijal biti isključivo za njegovu privatnu upotrebu, a dok je oštećena sve to radila jer je bila uslovljena da troškove puta i boravka plati na taj način.
Sve strane drzavljanke su po nalogu višeg državnog tužioca, uz pratnju službenika Odjeljenja bezbjednosti Tivat i Centra za socijalni rad Tivat, dislocirane u sigurne objekte na teritoriji Crne Gore.
Protiv V.G. je višem državnom tužiocu u Podgorici podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina ljudima i on je danas priveden tom tužilaštvu na dalju nadležnost, zaključuje se u saopštenju iz Policije.