Službenici obezbjeđenja Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija registrovali su dva slučaja tokom decembra u kojima su lica koja su trebala da realizuju bračnu, odnosno redovnu posjetu, određenim zatvorenicima koji se nalaze na izvršenju kazne zatvora, pokušali da unesu nedozvoljene stvari i predmete, saopšteno je iz zatvora.

“Dana 22. decembra 2016. godine, službenici obezbjeđenja ZIKS-a, prilikom redovnog pretresa-kontrole lica i stvari, pronašli su i oduzeli više desetina tableta, kao i biljnu materiju zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga. Nedozvoljeni predmeti pronađeni su kod lica S.H. (u patikama), koja je trebala da realizuje bračnu posjetu zatvoreniku S.A., koji se nalazi na izvršenju kazne zatvora u KPD Podgorica. Nakon uzimanja izjave na gore pomenute okolnosti, licu S.H. je uskraćena bračna posjeta zatvoreniku S.A”, navodi se u saopštenju ZIKS-a prenosi cdm.

U drugom slučaju koji se dogodio 31.12.2016. godine, prilikom realizacije redovne posjete, službenici obezbjeđenja ZIKS-a, pronašli su i oduzeli kod zatvorenika M.R. (u patikama) tri kesice biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je marihuana, kao i jednu kesicu praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je heroin. Ovom zatvoreniku je u redovnoj posjeti bio brat V.R.

“Povodom oba slučaja Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija obavijestila je Upravu Policije – Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad, čiji službenici su i preuzeli pronađene nedozvoljene predmete, kako bi u saradnji sa nadležnim tužiocem preduzeli radnje iz njihove nadležnosti”, navodi se u saopštenju.

Takođe, 31.12.2016. godine, službenici obezbjeđenja KPD Podgorica, u sklopu pojačanih mjera i aktivnosti, izvršili su detaljan pretres paviljona „C“ i „F“, i tom prilikom pronašli su 4 mobilna telefona, 4 punjača i nekoliko improvizovanih bodeža.

Nadležne službe ZIKS-a, kako do sad, tako i ubuduće, preduzimaće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi suzbili i presjekli, posjedovanje i lanac unošenja, nedozvoljenih stvari i predmeta u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, poručuju iz ove institucije.