Službenici Uprave policije MUP-a–Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, u nastavku policijske akcije „Udar“, Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću danas podnijeli krivičnu prijavu protiv još dva lica, zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

“Policijske aktivnosti sprovedene u prethodno periodu upućuju na sumnju da su Dušan Dabižinović (24) iz Kotora i Sonja Adžić Karadžić (31) iz Nikšića, počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret tako što su 13. novembra 2011. godine oko 10,40 minuta telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi CB Nikšić da je u mjestu Gvozdenice – Opština Nikšić došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvoje učestvovali kao vozači vozila. Oni su, kako se sumnja, policijskim službenicima prikazali lažne činjenice tako što su im kazali da su oštećenja na vozilima koja su bila vidna nastala u toj saobraćajnoj nezgodi koja se nije ni dogodila, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva”, objašnjavaju iz Uprave policije.

Krivična prijava protiv ova dva lica Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeta je u redovnoj proceduri.

Procesuiranjem ova dva lica do sada je u akciji „Udar“, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, od februara ove godine do danas, u šest odvojenih aktivnosti procesuirano po dva lica, što je do sada ukupno dvanaest lica.

“Naime, sumnje se da su takođe dva lica, B.J (31) iz Nikšića, i N.B (41) godinu iz Podgorice, krivično djelo na istovjetan način počinili 20. marta 2014. godine oko 14,00 časova, kada su telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi CB Nikšić da je u mjestu Golija – Opština Nikšić došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvojica učestvovala kao vozači vozila. Oni su, kako se sumnja, potom policijskim službenicima prikazali lažne činjenice u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se nije desila, radi naplate štete od osiguravajućeg društva”, stoji u saopštenju Uprave policije.

Takođe, V.J (26) i M.J (28), oba iz Nikšića, se sumnjiče da su krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja počinili 12. februara 2014. godine, kada su telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi CB Nikšić da je u mjestu Grebice – Opština Nikšić došlo do, kako se ispostavilo, lažne saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvojica učestvovala kao vozači vozila.

“Službenici ovog Odsjeka i CB Nikšić su prethodno, 31. marta 2015. godine, ODT u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv J.P(25) i M.A (28) godina, oba iz Nikšića, koji se sumnjiče da su na istovjetan način u Nikšiću krivično djelo počinili 27. decembra 2013. godine.

Oni su, naime, kako se sumnja, Dežurnoj službi CB Nikšić prijavili da se lažna saobraćajna nezgoda dogodila tog dana u mjestu Šume.

“Prethodno su službenici ovog Odsjeka i CB Nikšić, tokom februara 2015. godine, u okviru ove policijske akcije, u dva odvojena slučaja ODT u Nikšiću procesuirali četiri lica zbog sumnje da su takođe lažirala saobraćajne nezgode radi naplate novca od osiguranja. Naime, sumnja se da su M.V (21)i M.V. (29) miz Nikšića počinili navedeno krivično djelo 07. decembra 2013. godine. I druga dva lica, Ž.K (50) i R.D (21), iz Nikšića, se sumnjiče da su ovo krivično djelo, na već opisani način, počinila 21. septembra 2014. godine”, stoji u saopštenju UP.

Policijske aktivnosti u okviru akcije „Udar“ se nastavljaju.