Pripadnici 7. bataljona Vojne policije i Vojnih veterana Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije i Crne Gore u nikšićkom Parohijskom domu oraganizovali su humanitarno veče kojom su obilježili početak humanitarne akcije za prikupljanje sredstava za liječenje i oporavak saborca Nikole Trebješanina.

Nikola Trebješanin je prije dvije godine zadobio teške tjelesne povrede na radu zbog pada sa stepenica sa trećeg sprata.
Sestra Nikole Trebješanina, Milica Golubović objasnila je tok događaja nakon Nikoline povrede.

Milica je kazala da je Nikola imao odmah jednu operaciju, a nakon 24 sata i drugu jer je dobio infekciju mozga i tada je izgubio vid. Nakon toga uslijedio je oporavak od godinu dana u rehabilitacionom centru u Beogradu. Bio je nepokretan godinu dana i izašao iz bolnice u kolicima. Brat koji je bio sa njim tada pomagao mu je i bio uporan u tome da prohoda i sada Nikola može pomalo hodati. Kada je u pitanju vid, doktor im je rekao da je potrebno najmanje dvije godine da sačekaju kako bi se identifikovale posljedice.

Brat Nikole Trebješanina, Vladimir kazao je da su doktori saopštili da je operacija očiju neophodna kako bi se Vadimiru vid vratio i nada se da će zajedničkim snagama uspjeti da prikupe dovoljna sredstva za operaciju.
Vuković Petar, organizator donatorske akcije i večeri kazao je da je ovo samo početak i istakao organizatore i pojedince kojima je dodijeljena zahvalnica za učešće u donatorskoj akciji.

‘’Nas su u ovoj akciji za sada podržali i bili učesnici ove večeri KDDK „Sveti Sava“, Miholjski zbor, Pravoslavni zavjetnici manastira Tvrdoš, bratstvo „Čovjekoljublje“, bratstvo „LJubi bližnjeg svog“ kojima su dodijeljene zahvalnice za učešće u donatorskoj akciji. Pored njih, zahvalnice su dodijeljene domaćinima ove večeri koji omogućili da se u ovoj sali organizuje humanitarno veče Kićunu Bijeliću i Radenku Puroviću, ljudima koji su najviše uzeli učešča u organizaciji Ratku Čvoroviću i Momu Zečeviću kao i ljudima koji su se istakli sa svojim donacijama Darku Backoviću i Bojanu Gazivodi i pedstavnicima medija, novinsko-izdavačkom preduzeću „Večernje novosti“, dnevnim novinama „Dan“ i RTNK – istakao je Vuković i dodao da su mediji retroaktivno dobili zahvalnicu i da bi u budućem periodu trebali da pokažu svoje učešće i budu od koristi i pomoći u toku ove humanitarne akcije.

Broj žiro računa na kojem se prikupljaju sredstva za liječenje i oporavak Nikole Trebješanina: 540-3216928903 (Svrha uplate: pomoć za liječenje). Erste banka.
Kontakt osoba, Milica Golubović (sestra Nikolina) 068 864 476
Ž.Š.