Mladi Nikšića

U nevremenu koje je juče zahvatilo selo Miljanići u mjesnoj zajednici Velimlje, oko 60 kilometara od Nikšića, oštećene su kuće i objekti dva domaćinstva, a stradalo je i više grla stoke.

Takođe, nakon jučerašnjih obilnih padavina blizu izletišta Manitovac izlila se rijeka Zeta, prenosi CDM.
Na imanju Marka Ognjenovića grom je udario oko 30 metara od kuće i izbacio veliku količinu kamena i zemlje koji su pali na krov i polomili ga, a sagorele su elektroinstalacije i popucali zidovi, prenosi Mina.
Prema riječima Ognjenovića, od udara groma popucali su i pomoćni objekti, u kojima su stradale dvije svinje.
„Tek smo počeli da se bavimo poljoprivredom i materijalna šteta je velika, ali srećan sam što nije stradala moja porodica, supruga i petogodišnji sin“, rekao je Ognjenović.
On je kazao da su im komšije pomogle i privremeno zaštitile popucali krov od lesonita i tako zaustavili dalje prokišnjavanje u kući.
Nevrijeme je pričinilo materijalnu štetu i na objektima obližnjeg domaćinstva Novaka Ognjenovića, gdje je od udara groma stradala krava.
„Kada je zagrmjelo, supruga je stajala na pragu kuće. Jak udar odbacio je unutra i bila je u nesvjesnom stanju“, rekao je Ognjenović, istakavši da takvu grmljavinu i nevrijeme nije upamtio za 76 godina svog života.
Ognjenovići su pozvali nadležne da utvrde štetu i sjutra očekuju dolazak komisija u to selo, čiji jedan dio od sinoć nema struje.