Nikšićanka Zorica Zečević, uz podršku porodice, više od četiri godine uspješno se bavi proizvodnjom domaćih kora za pite, a u narednom periodu planira povećanje posla i angažovanje novih radnika, saznaju dnevne novine.

Mini fabrika za proizvodnju kora koju je otvorila u nikšićkoj Župi dokaz je da dobre biznis ideje mogu postati unosni poslovi.

Kao domaćica, Zorica je dosta vremena provodila praveći razne poslastice od tijesta, što ju je, kako kaže, podstaklo da se tom poslu ozbiljnije posveti.

Njeno zapažanje da domaćih kora fali na crnogorskom tržištu bilo je dovoljno da se donese odluka za pokretanjem proizvodnje kora.

Kada je ovladala recepturom, uz podršku ukućana je podigla kredit i pokrenula proizvodnju.

Nakon samo pola godine od pokretanja proizvodnje obim posla se povećao, pa je Zorica zaposlila pet radnika.
“Dosta novca smo uložili u ovaj posao. Skoro svi ukućani su morali da dižu kredite kako bi on opstao”, navodi Zorica, dodajući da počeci nijesu bili laki, ali da je imala prioritete koji su se kasnije pokazali kao presudni za opstanak njenog biznisa.

“Na prvom mjestu mi je bilo da napravim domaći proizvod bez aditiva, a na drugom da ga proizvodim u dobro opremljenom prostoru koji zadovoljava sve standarde za proizvodnju hrane. Kada sam ta dva uslova zadovoljila, onda je uslijedilo sve ostalo”, ukazuje sagovornica DN.Nakon samo pola godine od pokretanja proizvodnje obim posla se povećao, pa je Zorica zaposlila pet radnika.

U narednom periodu planira Zorica povećanje proizvodnje, za šta joj je, kako ukazuje, neophodna podrška nadležnih.

Proizvod naše sugrađanke prisutan je u velikim trgovinskim lancima.