ABA liga ulazi u finiš, do kraja sezone je ostalo još šest kola, a pogled na takmičarsku godinu 2016/17. već seže – Jadranska liga će sljedeće sezone brojati 12 klubova umjesto dosadašnjih 14, a Crna Gora bi i naredne sezone mogla da ima dva predstavnika u Regionalnom takmičenju, piše Analitika.
Srbija i Hrvatska će sljedeće sezone u ligi od 12 timova imati tri predstavnika, iz Slovenije će učestvovati dvije ekipe, dok Makedonija, Bosna i Hercegovina i naša država imaju po jednog garantovanog učesnika u sezoni 2016/17. Dvanaesta ekipa u prvenstvu biće iz zemlje čiji timovi ostvare najbolji koeficijent, a država koja poslije 19. kola ima najjači koeficijent je Crna Gora.

Crna Gora je na koti 12, a slijede Hrvatska sa 10.33, Srbija sa 10.25, Makedonija sa 8, Slovenija sa 7.33, te Bosna i Hercegovina sa 7. Koeficijent se dobija tako što se ukupan broj pobjeda podijeli sa brojem timova iz jedne zemlje – Crna Gora je do koeficijenta 12 došla tako što Budućnost ima 17 trijumfa, dok je Sutjeska dodala sedam. Kada se to sabere i podijeli sa dva – dolazi se do računice koja nam garantuje dva predstavnika u ABA ligi i sljedeće sezone.

Predstojeće utakmice za Sutjesku:
Sutjeska – Mega
Cibona – Sutjeska
Sutjeska – Krka
C. zvezda – Sutjeska
Sutjeska – Budućnost.

Predstojeće utakmice za Budućnost:
Budućnost – Olimpija (danas u 21.00)
Metalac – Budućnost
Budućnost – Partizan
Mzt – Budućnost
Budućnost – Igokea
Sutjeska – Budućnost.