Turistička inspekcija je prošle sedmice u okviru pojačanog nadzora u Danilovgradu, Nikšiću i Podgorici, izdala 15 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5,5 hiljada eura.

 

 

Na sajtu Uprave za inspekcijske poslove navodi se da su inspektori obavili 36 kontrola, u toku kojih su utvrdili 19 nepravilnosti i na osnovu kojih su izdali 15 prekršajnih naloga.

,,Najčešće utvrđene nepravilnosti bile su proizvodi bez deklaracije, neispunjavanje minimalnih tehničkih uslova u ugostiteljskim objektima, neutvrđeni normativi hrane i pića, neposjedovanje cjenovnika u dovoljnom broju primjeraka, proizvodi sa isteklim rokom upotrebe, neposjedovanje knjige žalbi, točenje alkoholnih pića maloljetnim osobama i rad bez odobrenja”, navodi se u saopštenju.

U okviru pojačanih aktivnosti izvedena je i akcijska kontrola sa pripadnicima Uprave policije – Sektora za maloljetničku delikvenciju u Podgorici.

Inspektori su sa predstavnicima Uprave policije obišli kafe bar Pub 013, gdje je konstatovano usluživanje maloljetnih osoba alkoholnim pićima.

,,Zbog tog prekršaja subjektu kontrole je uručeno rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti, a izdat je i prekršajni nalog sa novčanom kaznom u iznosu od 1,15 hiljada eura”, dodaje se u saopštenju.

Turistički inspektori su, obavljajući inspekcijski nadzor u Danilovgradu, utvrdili da se u jednom objektu obavlja djelatnost bez odobrenja za rad.

,,Zbog počinjenog prekršaja ovom subjektu nadzora je uručeno rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti i izdat prekršajni nalog sa novčanom kaznom u iznosu od 150 eura”, zaključuje se u saopštenju.