Zbog tuče na rukometnom meču Nikšić 2014 – Morača 2015, nikšićka policija podnijela je 13 prekršajnih prijava – jednu zbog propusta u organizaciji meča, a ostale zbog fizičkog obračuna i upada gledalaca.

Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, shodno Zakonu o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, podnijet je protiv Rukometnog kluba Nikšić 2014 i odgovornog lica, D.Š. (61), zbog toga što kao organizator utakmice nije osigurao nesmetano i bezbjedno odigravanje meča, te nije obavijestio Centar bezbjednosti Nikšić i nije organizovao redarsku službu ili drugo pravno lice koje bi obavljalo poslove fizičkog obezbjeđenja reda, saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog fizičkog obračuna između igrača, neovlašćenog ulaska na teren i gadjanja stolicama, podnijeti su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka protiv još 12 osoba, osmoro Nikšićana – S.A.(51), V.A. (27), M.Ć. (19), S.Ć.(24), B.B.(26), S.Đ(21) Đ.A.(18), N.G(19) i četvoro Podgoričana – N.J.(18), N.B.(20), D.M(24) i N.M. (23).

Čelnici lige su ranije odlučili da utakmica bude registrovana rezultatom 10:0 u korist gostiju iz Podgorice, RK Morače.

RK Nikšić kažnjen je odigravanjem pet utakmica bez prisustva publike na domaćem terenu i novčanom kaznom od hiljadu eura.

Takođe, suspendovani su igrači koji su označeni kao glavni akteri prekida utakmice – Đorđije Adžić (Nikšić 2014), Bojan Bojanić (Nikšić 2014), Danilo Milić (Morača 2015) i Nemanja Jovanović (Morača 2015).

Meč je obilježila prljava igra od prvog sudijskog zvižduka, a dva crvena kartona i veliki broj isključena nijesu mogla umiriti uzavrele strasti. Utakmica je prekinuta deset sekundi prije kraja zbog opšte tuče na terenu. U trenutku prekida gostujući tim vodio je 23:21.