Na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Sent Moricu Crnu Goru će predstavljati Bojan Kosić, Ivana Bulatović i Nadežda Milošević, prenosi agencija Mina.

 

Iz Skijaškog saveza je saopšteno da će se crnogorski predstavnici takmičiti u slalomu i veleslalomu.

Kosiću će to biti šesto, Bulatović će treći put nastupiti, dok će Milošević debitovati na šampionatima svijeta. Sa skijašima u Sent Moricu biće i direktor reprezentacije Rajko Kosić.

“Nadamo se da će neko od njih troje u finalu voziti drugu vožnju. To bio za nas bio dobar rezultat”, kazao je Rajko Kosić.

Plasman u finale slaloma i veleslaloma skijaša izboriće 25 najboljih iz kvalifikacija.

Bolje plasirani crnogorski takmičar naći će se u finalu, iako ne prođe kvalifikacije, na osnovu pravila Svjetske skijaške federacije koje 25 takmičara iz država koje nemaju predstavnika u finalnoj trci omogućava plasman na osnovu FIS rejtinga iako ga nijesu izborili u kvalifikacijama.

Prvi nastup, crnogorski alpski tim imaće u četvrtak 13. februara, kad su na programu kvalifikacije za ženski veleslalom.

Finale ženskog veleslaloma i kvalifikacije skijaša u toj disciplini na programu su 16. februara, dok su za dan kasnije planirane finalne trku u muškom veleslalomu i kvalifikacije za ženski slalom.

Za 18. februar zakazano je finale u ženskom slalomu i kvalifikacije skijaša u toj disciplini. Šampionat će biti završen muškim slalomom 19. februara.